Kiertelin aikaisemmin viikolla lävitse blogeja, ja muuan blogissa oli kuluneen kesän erään festivaalin yhteydessä puhetta EDM-rummuista. Kaiken kaikkiaan hyvin epämääräinen (ja -virallinen) käsite, jolle löytyy varmasti yhtä monta määrittelijää kuin musiikilla on kuuntelijaa. 

Minulle EDM-rumpu on se epämääräinen rytke, joka toistuu useissa nykyisissä biiseissä. Siihen ei voi tanssia ja usein se toistuu ilman muiden elementtien tukea. Erityisen selkeästi se esiintyy dropissa, jonka pitäisi kohokohtana tehdä kappaleesta mieleenpainuva. Nyt se palvelee lähinnä tehden jokaisesta kappaleesta samanlaisen. Toisaalta onhan se hyvä, että sitä sitten kuvittelee tietävänsä jokaisen biisin, kun kyseinen rumpu tekee sadoista biiseistä massaa. Ja artistin näkökulmastakinhan se on hyvä, että jokaisen muistiin biisi on painunut valmiiksi - jo ennen julkaisua.

No, sanottakoon nyt jotain positiviistakin EDM-rummusta. Se sopii erittäin hyvin tunkkaisen ahtaaseen eturiviin, jossa kättä on helppo heiluttaa kyseisen rummun tahtiin, muuta kun ei mahdu tekemään. Ojentajatreeni on paketissa muutaman päivän jälkeen ja sikäli mikäli ottaa vesipullot molempiin käsiin voi alleillekin sanoa hyvästi. Tosin festareilla on hyvä muistaa, että pullonmyyjillä on tapana kiertää korkki jo valmiiksi jätevuoren jatkoksi. Tällöin hetken heiluttelu johtaa nopeasti vesipullojen hinnan manaamiseen, kun uudelle olisi taas tarvetta. Ymmärrän korkin postamisen, olisihan se ostajalle liian rankkaa altistaa käsi kiertoliikkelle, kun kyseessä on kuitenkin ihmisraukka, joka on tottunut vain käden ojentamiseen.

Käden ojentelusta ihmismassassa puheenollen tulee mieleen kysymys: Miksi kukaan ei ole tehnyt deodoranttimainosta EDM-festivaaleilta? Toisaalta tuleeko käden ojentelusta samanlainen hiki kuin varsinaisesta tanssimisesta? Eturivi sen tietää.

Seuraavassa nyt pari videopätkä esimerkkiä ohjattuna EDM-rumpuihin. Tosin vaikka tässä nyt on pitkälti droppeja tiedossa, elkää tipahtako tuoleiltanne. Sekä tietysti varokaa näyttöjänne, mikäli käteen kohdittu pakottava huitomisen tarve.

Alvaro & Mercer feat. Lil Jon - Welcome To The Jungle
Hardwell & Showtek - How We Do
R3HAB & VINAI - How We Party
DVBBS - We Were Young (loisto esimerkki)
Calvin Harris - C.U.B.A
Mightyfools - Shaolin
Martin Garrix - Animals

Joka tapauksessa jos nyt EDM-rumpu olisi tältä erää käsitelty niin puhutaan hardstyle-rumpujen kohdalla sitten jalkatreenistä. Muistakaa toki, että jokainen määrittelee käyttämänsä termit omalla tavallaan.