Nykyään, omalla kohdallani, radion kuuntelu jää pitkälti auton ratissa tapahtuvaksi oheisharrasteeksi - lähinnä ylenpalttisen mainonnan sekä ärsyttävien juontajien takia. Nyt olen työni puolesta ajellut autolla hivenen normaalia useammin ja täytyy sanoa, että osittain aloin ihmettelemään, miksi oikeastaan radiota ei kuuntelisi muuallakin kuin autossa.

Nopea katselmus muutaman kanavan ohjelmalistalle, ja selailun tuloksena syntyi lista puhtaasti konemusiikille omistetuista ohjelmista. Monipuolisuutta valikoimasta tuntuu löytyvän, joten suosittelen tiluttelemaan ohjelmat lävitse ja valitsemaan oman miksaajasuosikin. Netissä ja globaalisti voi toki tutustua muihinkin, mutta tässä joitakin kotimaisia (ja lisää saa lisätä kommenteihin).

million? millä kanavalla? - ohjelma
Ma 2224 Basso - Drum & Bass Show
Ti 2022 Basso - Deep Space Helsinki
Ke 22–24 NRJ - Group Therapy (Above & Beyond)
joka toinen Ke 2224 Basso - A For Anarchy
joka toinen Ke 2224 Basso - Back 2 Mad
To 1820 Basso - Serenades Show
joka toinen To 2224 Basso - Kokki Kolmenollakolmonen 
joka toinen To 2224 Basso - MiscBehaving
Pe 2022 Basso - Elämän Maku 
Pe 22–24 YleX – DJ Orion ja YleX XmiX
Pe 22–24 Sea FM - Global Dance Session with Brian ‘Cheets’ Cheetham
joka toinen Pe 2224 Basso - Neverland Radio
La 00–01 NRJ - Hardwell On Air
La 18–20 NRJ - Toolroom Knights (Mark Knight)
La 19–24 Sea FM - Sea FM Ultimate Dance Party
La 22–24 NRJ - NRJ Extravadance
Su 00–02 NRJ - A State Of Trance (Armin Van Buuren)
Su 00–05 Sea FM - Sea FM Ultimate Dance Party

Konemusiikki, kun saa tanssijalan vipattamaan, niin omalla kohdallani totean huonona puolena ehkä sen, että ohjelmat tuntuvat painottuvan pitkästi juurikin niihin tunteihin, kun yöelämän tanssilattioita voisi pitää kuumana. Toisaalta tarjoutuuhan tässä oiva mahdollisuus kanavasurffata itsensä oikeaan vireeseen, auton rullatessa kohti klubia. Näistä myös kotietkojen harrastajille fiilistelyt, jotta ilman virittelyä pääsee tamppaamaan yökerhon lattioita saapuessaan kohteeseen.  Ei paha.

Hei, ja jos ei pääse klubille niin lähetysajat ovat oivat sen suhteen, että voi säätää radiosta hyvät jamit päälle ja pyörähdellä vaikka omassa keittiössä tai kylpyhuoneessa, missä vain voi liukua tarpeeksi laajasti, ennen kuin pistää päätä tyynyyn.

Mainittakoon vielä, että radiokanavista olen kyllä erityisen tykästynyt Sea FM:n tarjontaan. Kyseinen radiokanava luukuttaa musiikkia 24/7,l ilman mainoksia ja imeliä juontosessioita. Lisäksi musiikkivalikoimassa on päiväsaikaankin ollut yllättävän paljon laadukasta konemusiikkia - jännästi näin kesäaikaan house tuntuu olevan suosiossa. Oululaiset voivatkin virittää radionsa 88,8 megahertsiin ja muiden paikkakuntien asukit (sekä radiottomat oululaiset) avata linkin Sea FM:n nettiradioon http://myradiostream.com/seafm Suosittelen!

Edit: Lisätty Basso Radion ohjelmia