Oulun The Play -yökerhon klubi-ilta Bassment näki yön hämärät tunnit ensikertaa nyt perjantaina. Heti alkuunsa ilmassa oli uudenlaista energialatausta, joka pysyi yllä viimeisille minuuteille asti. Kokonaisuudessaan kauniin monipuolinen "underground" meininki (ihan kirjaimellisestikin - paikka, kun on kellarissa). Osasta ihmisiä paistoikin läpi, että paikalle oli saavuttu juurikin musiikin takia. Iltaan ei mahtunutkaan sekuntin sekuntia sitä niin perinteistä hands up-bigroom-festival-edm rytinää. 

Esiintymisaikatauluun oli iloksi merkitty myös siihen aikaan soivat genret, joten tiesi milloin oma tanssijalka vilistää parhaiten. Osasi myös olla oikeaan aikaan paikalla ja esittämässä mahdollisia toiveita. Ilta lähti mukavasti käyntiin kahden tunnin minimal/progressive/trance setillä, siitä jatkuen electro/hardstyle linjalla. 1.00 kutsuartisti J7'nin hardstyle setin kautta suunnattiin viimeisen tunnin hard dance/oldschool meininkiin.

Tavallisesta illasta poiketen katossa oli laserit sekä UV-valot ja paikalle oli tuotu erillinen äänentoistojärjestelmä, jotta musiikista saataisi täydet tehot irti. Liekö näistä lähtöisin ilmassa olleet vibat. Täytyykin myöntää, että aika hyvin bassot saivat väreilyä aikaan, kun aikautui seisoskelemaan kaiuttimien eteen.

Numeerinen analyysi 26.9.2014:
Klubi-illan kesto: 5 h 40 min, kilokaloreita poltettu: 2181, keskisyke: 125, max.syke: 181, rasv.polt.: 3 h 49 min.
Askeleita klo 22-00: 7453 & klo 00-04: 9394 eli yhteensä: 16 847 (lopun päivää voin siis istua, kun ei tarvitse enään tavoitella päivän 10 000 hyötyaskelta)

Kokonaisuudessaan arvioisin erittäin onnistuneeksi illaksi, niin tunnelmallisesti kuin musiikillisesti. Numerotkin sen kertovat - verraten vaikka Weekend Festivaliin, joka mielestäni tarjoili "semi ok meininkiä".

Ehdottomasti uusia tuulia havaittavissa Oulun yössä. Tyyntä päivää harvemmin kyllä Oulussa nähdäänkään, mutta tarkoitan nyt positiivista asenteellista ilmavirtaa. Iso peukku. Bassment siis testilistalle kaikille epäilijöille. Avausilta meni nuppiin - vaan toivottavasti ei ollut aivan kaakkoon asti väännettynä, että kuullaan lisäpotkua vielä tulevaisuudessakin. I'm in!