Askelten ääni on haastattelusarja, jossa päästään kurkkaamaan tavallisen reivaajan pään sisälle. Haastateltavat on pitkälti valittu sen mukaan, kenen tanssitaidot klubilla tai festivaaleilla ovat olleet kirjoittajan mielestä huomionarvoiset. Näillä sanoilla ensimmäisen haastattelun kimppuun.

Tutustuimme Summer Soundeilla 2014. Kertoisitko jotain itsestäsi näin alkuun?
21-vuotias, Mikkelissä asuva korkeakouluopiskelija, joka menee minne nenä näyttää siihen aikaan kuin siltä tuntuu. Harrastuksina pääasiassa konemusiikki ja kuntosali. Seikkailunhaluinen, impulsiivinen, ystävällinen ja silloin tällöin hieman ujo persoona.

Tanssi tyylisi pisti silmään. Kerro jotain tyylistäsi, miten se sai alkunsa, kehityskaarta tai mitä ikinä tulee mieleesi tanssista.
Tanssia aloittaessani marssin vain klubille ja aloin musiikin tahtiin tamppaamaan, josta sitten alkoi kehittyä erilaisiin muotoihin, jotka riippuvat musiikin temposta, melodioista yms. Kokeilin aikoinaan monia eri tanssin tyylejä, joista sitten päädyin kuitenkin vääntämään oman sekasotkuni, johon kuuluu liikkeitä shufflesta, jumpstylestä, tecktonicista ja perus reivitamppauksesta. Osaan toki valssit ja tangot myös.  En juuri tanssiessani ajattele mitä teen, yritän vain saada kehoni liikkumaan musiikin rytmiin ja tuntea kuinka iloisuus vain nousee päähän.

Tuleeko mieleen, jotakin tarinaa tai sattumuksia, joita haluaisit jakaa?
Tanssilattialla on noita sattumuksia tapahtunutkin vaikka minkälaisia. Ainoastaan kerran minut on nostettu yleisösurffaamaan, mutta olen saanut myös toimittaa ensihoitajan virkaa, kun ihmiset joskus loukkaavat itsensä. Huumeiden kyselijät ovat viime aikoina yleistyneet melko vahvasti, esimerkiksi festarien yhden illan aikana on tultu kysymään jopa 16 kertaa, että millä aineilla minä oikein jaksan tanssia koko yön ja ilmeet ovat hämmentyneitä kun vastaan olevani pelkällä vedellä liikenteessä. Lepotaukoa pidellessä on myös kiva jutella muiden omistautuneiden kanssa ja tehdä uusia ystäviä. 

Huomasin, että Sinulla on tietynlainen tapa pukeutua. Kertoisitko siitä?
Pukeutumistyylini tulee kandi-rave -kulttuurista. Yksinkertaisesti haluan näyttää reivaajalta ja osoittaa arvostavani konemusiikkia, minkä lisäksi neon-väreissä tanssiminen on visuaalisesti todella näyttävää. Kandi-raven sanoma painottuu yhteishenkeen, rakkauteen, rauhaan ja kunnioitukseen, minkä takia toivoisin muidenkin innokkaiden motivoituvan minusta ja rohkeasti pukeautua kuinka haluavat.

Mistä syistä lähdet tanssimaan ja millaisella asenteella olet yleensä liikenteessä?
Tanssimaan lähden silloin, kun tiedän konemusiikin soivan koko yön jossain hyvässä paikassa. Lähden aina tanssimaan iloisin mielin, sillä tiedän jossain vaiheessa yötä tanssivani taas vedet silmissä musiikin ja hyvän fiiliksen nautinnosta. Vanhan tyylin underground hallireivit ovat parasta mitä tiedän. Niissä on erittäin hyvä tunnelma ja yhteishenki.

Millaiseen musiikkiin tanssit mieluiten? Mikä toimii parhaiten tällä hetkellä?
Musiikista puhuen voisin sanoa parhaaksi tanssittavaksi Trancen, varsinkin hardin, progressiivisen ja upliftingin. Nousut ovat pitkiä, melodiat kauniita ja tempo kova, en saa mistään samanlaista onnellista fiilistä. Pidän myös Housesta, alalajeina Tech, Progressive ja Deep, sekä Happy Hardcoresta.
Esimerkkibiisiksi, pitkän mietiskelyn jälkeen: Lost Tribe - Gamemaster.

Iso kiitos haastattelusta!

Tässä siis ensimmäinen Haussipörssin toteuttama haastattelu. Pala yhden todellisen reivaajan arkea - olkaapa hyvä.