DJ Mag järjestää vuosittain kaikille avoimen internet-äänestyksen maailman sadasta parhaasta DJ:stä. 2014 voittajat julkistettiin Amsterdam Music Festivalin yhteydessä 18.10.14. Tänäkin vuonna nousi suuri kohina listan tiskijukista ja syistä, jotka johtivat näiden artistien päätymiseen listalle. Mutta koska konemusiikkipiireissä pyörivät ovat jo nähneet tämän puolen, käyneet tai vähintään todistaneet tylsistyttävää inttelyä tuloksista voitanee se myrsky ohittaa ja katsella, mitä listalla on nähtävissä. 

Uusina artisteina listalle nousivat mm. Deorro (19.) sekä TJR (80.). Kokonaisuudessaan uudet tiskijukat muodostivat lähes 25 % listan nimistä - musiikkimaailman muutos. Joka tapauksessa nämä kaksi herraa palauttivat minut kesään 2013, kun Melbourne Bounce teki morsiammen ryöstön konemusiikki alttarille ja kaappasi sydämeni mukaansa. Tässä vaiheessa havahtuu siihen, kuinka mieligenre on ehtinyt vuodessa muuttua ja kuinka universaalia tämä muutos on. Sydänkin on onnellisesti palautettu takaisin konemusiikin syvempiin syövereihin Melbourne Bouncen hirmuvallan alta. Muutoksesta puhuen ehkäpä ensivuonna nähdään tämän kesän uuden musiikkisuuntauksen (miksi sitä ikinä kutsutaankaan) edustajia - tästä Waze & Odyssey:n tyylinäyte. Ota ja tiedä, oma saundinsa, kuten Melbourne Bouncella - tai ehkä sydämeni vain kärsii pientä Tukholma-syndroomaa kyseistä genreä kohtaan.

Uutena listalle nousi myös Zomboy (77.). Tuli vain huomattua, että TJR:n lisäksi Zomboy pyörähti Neverland Festivaaleilla Oulussa 2013. Siis elämäni ensimmäisillä (konemusiikki)festivaaleilla. Liekö sydämeni Tukholma-syndroomasta johtuen Zomboy kruunasi kohdallani Weekend Festivalin 2014.

Mikä oli kiva nähdä? Umek nousi 22 sijaa, sijalle 75, edeltävästä listauksesta. Toki kyseessä ei ollut listan kovin nousija, sillä tämä kunnia meni Ummet Ozcanille, joka nousi peräti 68 sijaa. Kovasti kuvaa sitä, mikä toimii valtaosalle populaa. Siihen en puutu, jokaisella on oma mielittynsä. Etteipä Umek olisi ollut ainoa äänestämistäni listalle päätynyt.

Hyvin tunteita herättävä listaus tälle vuotta, noin kaikesta kalabaliikista päätellen. Voittohan napsahti vuoden 2013 tapaan Hardwellille. Tähän Armin van Buuren -fanin kuulin toteavan, että ihan turha listaus, ei kerro mitään. Ainoa vain, että vuosi takaperin kyseinen henkilö oli hyvin suivaantunut voiton napsahtaessa, vuonna 2012 voittaneen, Arminin sijaan juurikin Hardwellille. Nyt, kuitenkin kyseessä täysin turha listaus.

No, tämän vuoden listaus on kuitenkin julkaistu ja sen voi tarkistaa kokonaisuudessaan täältä. Ja tutkaillessa onkin hyvä muistaa, että eihän tämä listaus kuvaa sitä, kuka oikeasti osaa soittaa parhaiten. Kyse on täysin siitä, kuka kerää eniten ääniä. Sama toteutuu vaaleissa eli ei kansanedustaja = pätevin valinta, mutta se on enemmistön valinta, sillä on mentävä. Turhahan siitä on valittaa ja vielä turhempi, jos ei ole itse käynyt äänestämässä.

Otetaan loppukevennykseksi lyhyt pätkä (30 sekuntia) Hardwellin tyylinäytteestä yksityisbileissä Amsterdamissa 16.10.14: https://www.facebook.com/video.php?v=813732075345797&pnref=story WTF?