Jokaiselle konemusiikista pitävälle nimi Tiësto on tuttu, joko kirosanana tai yhtenä konemusiikin legendaarisimmista nimistä. Kiistattomasti on kuitenkin myönnettävä, että jokainen konemusiikkisukupolvi tietää hänen nimensä riippumatta kyseisen ajan hittigenrestä. Onko tämä sitten kameleonttimaista mukautumista vai mitä, jokainen päättäköön itse.

David Guetta sanoi vastikään tehdyssä haastattelussa uskovansa EDM:n muutokseen lähitulevaisuudessa. Hän ei usko nykyisen muodon kantavan enään pitkään [1]. Tämähän onkin ollut aistittavissa jo pidemmän aikaa; deep house on tehnyt nousuaan ja uusia artisteja on putkahdellut pintaan.

Miksi deep house? Eräässä keskustelussa todettiin deep housen olevan vain poppia klubimmalla soundilla. Pitänee täysin paikkaansa, helposti kuunneltavan deep housen kohdalla, menihän EDM:kin hyvin popiksi lopulta. Varsinainen deep housen syvyys jäänee pyörimään kyseisen genren tarkemmin varjeltuihin piireihin. 

Palataan kuitenkin Tiëstoon, joka nyt viimeistään on nimenä tuttu jokaiselle lukijalle. Mies, jonka ei tarvitse pelätä maan alle joutumista surffatessaan valtavirran aalloilla. Miksi näin uumoilen? Jokainen voi päättää kuuntelemalla Tiëston 25.10.2014 julkaistun singlen Tiësto - Say Something. Hyvinkin deep house'maista äänimaailmaa tulossa.

Tuleeko deep house täyttämään konemusiikkifestivaalit ensi kesänä - se nähdään kuuden kuukauden päästä. Mutta, mikäli on uskominen siihen, että Tiësto on jälleen yksi pääartisteista eräällä Suomen festivaalilla, en olisi yhtään skeptinen asian suhteen. Kyseinen genre on kuin uhalla lähtenyt EDM:n valtavirtatyrskyihin ja yllättäen tuntuu rauhallisella sisällöllään tyynnyttävän aallokkoa. Saa nähdä millaiseen myrskyyn suunnataan tyynen deep house -sesongin jälkeen, joka nyt siintää horisontissa. Yksi etappi kuitenkin kerrallaan, tällä hetkellä lähimpänä satamana näkyy Port Deep House. Jos tämä on lopullinen kohde, niin sinne suunnatessa voi rauhallisin mielin kellua pinnalla - myös Tiësto.

 

Lähteet:
[1] 
http://www.irishtimes.com/culture/music/david-guetta-we-re-at-the-end-of-electronic-dance-music-1.2008867