Lauantaina 24.10.2015, etelän reissun yhteydessä, matka kävi kohti Lahden Tivolia. Enkä olisi ikinä kuvitellut sanovani tätä, mutta nautin oikeasti pitkästä aikaan K-18 illasta Tivolissa. Niin tivolikokemuksenihan rajoittuvat kotikaupunkini saman nimiseen yökerhoon. Tietenkin otetaan huomioon sekin, että ikää mittarissani on hieman enemmän kuin keskiverto tivolilaisella, niin en ehkä ole paras sanomaan juuta enkä jaata paikan hyvyydestä. Toisaalta voin kyllä puhua meidän vanhempien yökerhokävijöiden puolesta, että nyt ei ollut turha ilta.

Lahden Tivolissa oli Saturday Blast tapahtuma. Vaikka missään ei lukenut, mitä musiikkia illan aikana olisi tulossa, uumoilin sen artistikattauksen perusteella kovasti olevan konemusiikkipainotteinen. Pääartisteina nimittäin toimivat jo aikaisemmin soittotyyliltään tutuiksi tulleet oululais-dj:t: Latro Robert sekä Marcus Maison. Lisäksi yllätysvieraaksi oli tulossa Ted Schwartz, jonka olen kuullut soittavan vain ja ainoastaan valtavirrasta poikkeavaa konesaundia. En pettynyt.

Illan aikana ehti tulla perinteistä mainstreamia, hiphoppia sekä lattaria, mutta pääpaino oli konemusiikissa. Hyvin harva asia tanssilattialla tuntuu paremmalta kuin se hetki, jolloin normaalina yökerho-iltana lattia täyttyy innokkaista tanssijoista ja musiikki on valovuosien päässä kaupallisesta. Lauantaina tapahtui juurikin tämä. Puolenyön tienoilla musiikki siirtyi teknompaan ja tanssilattia täyttyi jollakin asteella sekaisin menneistä asiakkaista. Allekirjoittanut ei tosin tarkoita sekoamista pahalla, itse kun on ehkä toisellakin asteella sekaisin. Oli vain hyvin poikkeavaa nähdä muutoin niin normaalin yökerhoväen tanssivan kappaleisiin, joita tuskin koskaan - jos ikinä - pääsee kuulemaan yökerhossa.

Huonoa sanottavaa ei oikeastaan jäänyt, jos ilmastoinnin heikkoutta ei oteta huomioon ja ei satu kavahtamaan paljastuneita ihmislapsen ruokintaan tarkoitettuja kehonosia. Tanssilattia ei yhden täyttymisen jälkeen päässyt kertaakaan tyhjentymään, henkilökunta oli mukavaa ja äänentoisto oli kohdallaan. Tanssikaverikin löytyi varmasti, mikäli sellaisen halusi. Ei siis hullumpi ilta niinkin tavalliseksi yökerhoillaksi.

Ajan hermolla olevat ymmärtää: "Klubilla voi vetää vaikka takapuolet hartioille, kuha tanssii teknoa."